IT БИЗНЕС С 33 ГОДИШНА ИСТОРИЯ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ.

  • декември 7, 2023

Детайли

Последна актуализация на: октомври 9th, 2023 в 7:55 pm
Номер на офертата:3060
Тип оферта:Продава бизнес
Бизнес сектор:IT
Цена: 3,000,000 BGN
Вид валута:BGN (BGN)
Година на основаване:1990
Служители:10
РЗП:333 m2

Описание

c Онлайн търговия с IT продукти, техника и продукти за бита. Основните дейности са насочени към корпоративни и бизнес клиенти. За продажби на дребно на физически лица се използва основно онлайн търговията през 3 канала – два собствени ел.магазина и платформата emag.bg и физически магазин. Дружеството има серификации и компетенции като партньор с водещи световни брандове – Brother, DELL, Lenovo, Konica Minolta, IBM, Fujutsu, Zebra, VMWare, Veeam, ESET и други. Изградени дългогодишни и доверени връзки с дистрибутори и вендори. Отлична търговска и финасова репутация. Дългогодишни партньорски и договорни отношения с корпоративни клиенти и чужди инвеститори. Без финансови задължения с отлични годишни резултати и показатели. Собствена офис сграда. Устойчиво, предвидимо прогресивно развитие с висока рентабилност.

История на бизнеса
Дружеството е основано през 1990 г. от трима съдружници, като колективна фирма на граждани, по-къно събирателно дружество и се развива едновременно с 3 направления на IT бизнеса: търговия, сервиз и услуги и разработка, подръжка и продажба на софуерни продукти. През 1996 станахме IBM business partner и гаранционен сервизен център за обслужване на сървъри, компютри и банкомати. В периода до 2000 г. дейността се равива в наети помещения, като персонала се разраства до 12 души. През 2000 г дружеството придобива със собствени средства офис с площ 160 кв. и пренася дейността си там до 2009 г. През този период компанията се развива и придобива редица други оторизации и става основен партньор и доставчик на най големите чуждестранни инвеститори и се утвърждава, като водеща в региона. През 2005 г. чрез банково финансиране дружеството придобива 3- етажна самостоятелна сграда с РЗП 339 кв., в която и до момента се развива дейността. В периода до 2009 г. в направлението разработка на софтуер се разработват редица иновативни продукти за търговска дейност, които са внедрени и работещи в редица търговци на едро в региона. В последвалата финасова криза компанията остава стабилна, без финансови затруднения , макар и с леко намалени финансови резултати в продължение на 2 год., след което ръста на обората и печалбата се възстановяват. Персонала леко се оптимизира и наброява 10-13 души. Следва период до 2020 год. на навлизане в онлайн търговията и стабилно развитие нагоре на оборота и реализираната печалба. През 2020 година един от съдружниците напуска дружеството. Дружественият му дял е изплатен без затруднения. С цел промяна на правната форма е създадено ново дружество ООД и предишното в влято в него. Следва нов период на ръст на оборота и печалбата. В момента компанията е без финансови задължения с много добри финасови показатели и перспективи.


Включени бизнес сгради
Самостоятелна 3-етажна сграда на комуникативно място – площад с голям обществен паркинг. РЗП 333 m2


Включена в продажбата земя
Не


Статус на помещението в което оперира бизнеса
Собствено


Детайли за включеното оборудване
Сървъри – 2 бр., Работни станции – 15 бр. МФУ – 5, климатизация, сервизно оборудване; 4 бр. автомобили; Офис обзавеждане; Програмни продукти за дейността.


Детайли за включената стока
Kомпютърни системи, МФУ, принтери и офис техника, аксесоари и консумативи, програмни продукти.


Защо се продава бизнеса
Пенсиониране на собствениците.


Ще останат ли служителите на работа след продажбата на бизнеса?
Да


Ще предостави ли всичките си клиенти и контрагенти
Да


Ще остане ли в управлението на бизнеса за договорен период от време?
Да


Ще обучи ли новия собственик?
Да


Ключови клиенти и партньори
Корпоративни клиенти и най големите чуждестранни инвеститори в региона.Военен контигент НАТО. Медицински заведения. Търговски складове на едро. Магазини за продажби на дребно. Осигурени договори за абонаментно обслужване на хардуер и софтуер 12 000 – 13000 лв. месечни приходи/чисто/. Клиентска база с 20 000 активни клиенти за последните 5 години.


Възможности за растеж

Значителни възможности за растеж в продажбите онлайн, чрез ремаркетинг на съществуащите клиенти. Възможности за навлизане в образователната сфера с продажби и услуги. Възможности за раширяване на дейността по разработка на приложения и услуги. Възможности за дистрибуция на готови приложения за управление на търговска дейност и развитието им.

Насрочете оглед

Напишете отзив

3,000,000 BGN

Compare Properties
Add properties to compare.